با شرکت نوروتکنولوژی ایلان ماسک آشنایی دارید؟
نوروتکنولوژی چیست
نوروتکنولوژی نام یک علم فوقالعاده کاربردی و البته جذاب است. در این علم ما نیاز به فناوریهایی داریم که بتوان با آن عملکرد مغز را بهتر درک کرد. این علم جدید در این دهه اخیر بسیار خوش درخشیده است.
در این دانش به روز، متخصصان از روشهای مختلفی در جهت فهمیدن تحریکها و فعالیتهای مغزی استفاده میکنند. با ترکیب این دو علم جذاب با یکدیگر میتوان بسیاری از فناوریهای مورد نیاز علم نوروتکنولوژی را به عرصه ساخت رساند.
علم نوروتکنولوژی چه ارتباطی با بیوانفورماتیک دارد؟
علم به نوعی بین کامپیوترها و مغز انسان ارتباط برقرار میکند. با وجود این تعریفَ اگر بخواهیم ارتباط بین بیوانفورماتیک و این علم را بفهمیم متوجه میشویم که بعد زیستی و وجود کامپیوترها در این دو علم مشترک است. البته اشتراک این دو علم تنها در این دو مورد خلاصه نمیشود و وجه شباهت دو علم بیوانفورماتیک و نوروتکنولوژی به حدی است که ایلان ماسک معروف شرکتی مابین این دو حوزه ساخته است. (ما بین این دو علم، علمی به نام نوروانفورماتیک ایجاد شده است)
آشنایی اولیه با شرکت نوروتکنولوژی و بیوانفورماتیکی ایلان ماسک
ایلان ماسک یکی از افراد معروفی است که در قرن جدید در حوزه تجارت و هم تکنولوژي بسیار خوش درخشیده است. او به تازگی یعنی در همین چند سال اخیر شرکتی تاسیس کرده است که در حوزه ارتباطات مغزی انسان فعالیت میکند. Neuralink Corporation نام شرکت ایلان ماسک در این حوزه است. خوب است بدانید که از نظر موقعیت مکانی این شرکت ایلان ماسک در شهر سانفرانسیسکو کشور آمریکا واقع شده است.
تاریخچه شرکت Neuralink Corporation
این شرکت زیستی در سال ۲۰۱۶ تاسیس شد. البته با وجود تاسیس در این سال، اما نورالینک کار رسمی خود را در ۲۰۱۷ میلادی آغاز کرد. به گفته متخصصین هدف از تاسیس این شرکت نوروتکنولوژی ارتباط بیشتر مغز انسان با ماشینها بود. در واقع این شرکت قصد دارد که با ماشینهای پیشرفته شرایطی را مهیا سازد که اعصاب مغز انسان با ماشینها ارتباط برقرار کنند.
پیشرفت شرکت نوروتکنولوژی نورالینک
از زمانی که این شرکت تاسیس شد، عصبشناسان بزرگی در آن فعالیت خود را آغاز کردند. با پیشرفت این شرکت تعداد این افراد برجسته هم روز به روز بیشتر و بیشتر شد. حالا جالب است بدانید که با وجود عصبشناسان برجسته از همان ابتدا، اما نورالینک در آغاز خیلی در بین مردم پرطرفدار نبود. اما این عدم محبوبیت دائمی نبود. تقریبا از اواسط سال ۲۰۱۷ به بعد این شرکت توانست وجه کاربردی خودش را به مردم نشان دهد و طرفداران بینظیری به دست آورد.
شرکای ایلان ماسک در شرکت نورالینک
ایلان ماسک برای ساخت این شرکت نوروتکنولوژی یک شریک هم داشت. او و شریکش برای پیشرفت نورالینک در سال ۲۰۱۹ مبلغی نزدیک به ۱۵۸ میلیون دلار هزینه کردند. این هزینه برای ساخت یک دستگاهی مشابه چرخ خیاطی بود که میتوانست نخهایی بسیار نازک را در مغز کاشت دهد. (نازکی این نخها ۲۰ برایر کمتر از هر تار موی انسان بود.)
در سال ۲۰۲۱ این شرکت باز هم یک گام فراتر رفت و با آزمایش بر روی حیوانات قدرت علمی خود را نشان داد. در این نمایش قدرت علمی، یک میمون نشان داده شد که در ذهنش میتوانست تعدادی از بازیهای ویدویی را انجام دهد! ( برای مطالب بیشتر میتوانید به این لینک مراجعه کنید.)
چگونه از نوروتکنولوژی در بیوانفورماتیک استفاده کنیم؟
همان طور که گفتیم دو علم بیوانفورماتیک و نوروتکنولوژی با هم نقاط مشترک زیادی دارند. بنابراین با یادگیری یکسری از مباحث بیوانفورماتیک میتوانید در این علم هم بسیار خوش بدرخشید. حال کمپ بیوانفورماتیک یکی از استارتاپهای فعال بیوانفورماتیکی ایران در زمینه بیوانفورماتیک، دورههای متنوع بیوانفورماتیکی را برای شما تدارک دیده است. اگر شما هم دوست دارید که در این زمینه فعالیت کنید بر روی لینک زیر کلیک کنید:
آموزش علم بیوانفورماتیک از طریق استارتاپ کمپ بیوانفورماتیک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.