مبارزه با پیری و بیماری های مرتبط با افزایش سن
مبارزه با پیری
دانشمندان ژاپنی پروتئینی را کشف کردند که می تواند با پیری مبارزه کند و از بیماری های مرتبط با افزایش سن جلوگیری کند. این پروتئین میتواند نقشی اساسی در حفظ ساختار درون سلولی مرتبط با پیری ایفا کند. با کشف این پروتئین امید این را داریم راههای جدیدی برای درمان بیماریهای مرتبط با افزایش سن پیدا کنیم.
پروتئینی با نام HKDC1
در مطالعه جدیدی که در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است، دانشمندان دانشگاه اوزاکای ژاپن میگویند پروتئینی به نام HKDC1 به محافظت از میتوکندریها و لیزوزومها کمک میکند. Shuhei Nakamura، نویسنده ارشد، استاد بیوشیمی در دانشگاه پزشکی نارا، به یورونیوز گفت:
“مدولاسیون عملکرد HKDC1 میتواند از پیری سلولی که مربوط به پیری و بیماریهای مرتبط با افزایش سن است، جلوگیری کند”
پیری سلولی زمانی است که تقسیم سلولی متوقف میشود، که میتواند از سرطانی شدن سلولها جلوگیری کند اما به پیری کمک میکند. محققان گفتهاند که برخی از مطالعات نشان میدهد، پیشگیری از پیری ممکن است علاوه بر پیری با بیماریهای مرتبط با افزایش سن هم مقابله کند.
در همین راستا ناکامورا گفت:
“پیری سلولی نقشی سببی برای بسیاری از بیماریهای مرتبط با افزایش سن از جمله بیماریهای عصبی، بیماریهای قلبی عروقی، فیبروز و ضعف دارد.”
بنابراین، عملکرد HKDC1 به طور بالقوه با جلوگیری از پیری سلولی بر این بیماریها تأثیر میگذارد.
نظران دیگر دانشمندان
در همین باره Vidyani Suryadevara، مدرس رادیولوژی در دانشگاه استنفورد،گفت:
“این یافته جدید یک مکانیسم مولکولی حیاتی را شناسایی میکند که بیش از یک اندامک را به طور همزمان در سلول تحت تاثیر قرار میدهد. و ما این شانس را داریم که هدف مولکولی جدیدی برای توسعه داروهای سنولیتیک جدید، که پیری سلولی را هدف قرار میدهد، کشف کنیم.”
این پروتئین چگونه از اندامکها محافظت می کند؟
میتوکندری برای تولید انرژی سلول نقش مهمی دارد. هنگامی که آنها آسیب میبینند، باید حذف شوند تا سلول زنده بماند. به گفته محققان دانشگاه هاروارد، زمانی که میتوکندریهای آسیب دیده تجمع میکنند، بیماریهای عصبی ممکن است رخ دهند. حذف میتوکندریهای آسیب دیده از طریق فرآیندی به نام “میتوفاژی” انجام میشود. اکنون دانشمندان دریافتهاند که پروتئین HKDC1 و برهمکنش آن با پروتئین دیگری به نام transcription factor EB یا TFEB برای حذف میتوکندریهای آسیبدیده حیاتی است.
کاهش HKDC1 با ترمیم لیزوزومی نیز تداخل دارد
پروتئین HKDC1 در میتوکندری محلی است، پس معلوم میشود که این برای فرآیند ترمیم لیزوزومی نیز حیاتی است. لیزوزومها و میتوکندریها از طریق پروتئینهایی به نام VDAC با یکدیگر تماس دارند. به طور خاص، HKDC1 مسئول تعامل با VDACها است. این پروتئین برای تماس میتوکندری-لیزوزوم و در نتیجه ترمیم لیزوزوم ضروری است. محققان می گویند که نگهداری میتوکندری ها و لیزوزوم ها قبلا به خوبی درک نشده بود.
درباره کمپ بیوانفورماتیک
کمپ بیوانفورماتیک نام مجموعه جوانی است که با هدف توسعه علم بیوانفورماتیک تشکیل شده است. این مجموعه با تیم تحقیقاتی قوی و بهروزی که دارد، دورههای آموزشی هوشمندانهای طراحی میکند تا بتواند در گسترش علم بیوانفورماتیک قدم بردارد. در همین راستا کمپ بیوانفورماتیک تاکنون بیش از هزاران نفر را به طور مستقیم و غیر مستقیم آموزش داده است. همچنین این کمپ با انجام پروژههای بیوانفورماتیکی در قالب “تیم پروژه کمپ بیوانفورماتیک” در تلاش است تا در پیشرفت پروژههای بیوانفورماتیکی کشور سهیم باشد.
نوشته های بیشتر از کمپ بیوانفورماتیک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.