زیستشناسی مصنوعی؛ گامی به سوی آیندهای نو
زیستشناسی مصنوعی
زیستشناسی مصنوعی، شاخهای از علم است که شامل طراحی مجدد ارگانیسمها برای اهداف مفید با استفاده از مهندسی آنها برای دستیابی به تواناییهای جدید است. محققان در سراسر جهان از قدرت طبیعت برای حل مسائل پزشکی، تولید و کشاورزی بهره میبرند.
قبلا و در پست “چرا سیستمهای بیولوژیکی در بیوانفورماتیک مهم هستند؟” در مورد اهمیت سیستمهای بیولوژیکی صحبت کردیم، حال در این پست، قصد داریم به معرفی سنتتیک بیولوژی و پروژه SYNBEE بپردازیم.
پروژه SYNBEE و تحول زیستشناسی مصنوعی
پروژه SYNBEE با بودجه اتحادیه اروپا و با شعار
“ما اینجا هستیم تا تأثیری پایدار در حوزه زیستشناسی مصنوعی ایجاد کنیم”
با تمرکز بر زیستشناسی مصنوعی در حال تقویت مهارتهای کارآفرینی متخصصان جوان در سراسر اروپا است. هدف این پروژه آموزش کارآفرینان آینده برای راهاندازی، توسعه و بینالمللیسازی شرکتها در صنعت سنتتیک بیولوژی است که هنوز بهطور کامل به بهرهبرداری نرسیده است.
زیستشناسی مصنوعی، حوزهای چندرشتهای است که به عنوان یک فناوری تحولآفرین، مسیرهای جدیدی برای فرآیندها و محصولات نوآورانه ایجاد میکند. در حالی که مؤسسات تحقیقاتی در این زمینه از مهارت علمی بالایی برخوردارند، اما بهرهبرداری تجاری از این تواناییها تا حد زیادی دستنخورده باقی مانده است.
پروژه SYNBEE برای رسیدن به اهداف خود، مجموعهای از سازمانهای دانشگاهی، تحقیقاتی و تجاری را که نقش کلیدی در سنتتیک بیولوژی دارند گرد هم آورده است. این پروژه توسط شرکت EUREKARE در فرانسه، که از رشد و توسعه شرکتهای زیستشناسی مصنوعی در اروپا حمایت میکند، هماهنگ میشود.
روزی برای زیستشناسی مصنوعی
پتانسیل عظیم سنتتیک بیولوژی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و ارتقای پایداری در رویداد اخیر توسط مدیران برنامه شورای نوآوری اروپا (EIC) و SYNBEE مورد تجلیل قرار گرفت.
رویداد EIC x SYNBEE Day که در آوریل 2024 برگزار شد، کارآفرینان، سیاستگذاران، سرمایهگذاران و دیگر متخصصان را گرد هم آورد تا درباره توانایی اکوسیستمهای کارآفرینی سنتتیک بیولوژی در کمک به مقابله با تغییرات آب و هوایی بحث کنند.
در این رویداد، محققان برجسته تحقیقات پیشگامانه خود را به اشتراک گذاشتند و بینشهای ارزشمندی را درباره آخرین دستاوردها در حوزههای اقتصاد آبی و سبز و پایداری ارائه دادند. علاوه بر این، میزگردهایی درباره موضوعاتی همچون راهاندازی استارتآپها، جنبههای نظارتی و دسترسی به منابع مالی عمومی و خصوصی، نقش زیستشناسی مصنوعی در ارتقای پایداری در اروپا را روشنتر کرد.
مسابقه SYNBEE Pitch
فینالیستهای مسابقه SYNBEE Pitch با ارائههای نهایی خود، نکته برجسته رویداد EIC x SYNBEE Day بودند. پروژههای Laastix، BioHalo و Syngens در این رقابت به عنوان برندگان انتخاب شدند. پروژه Laastix با استفاده از تکنیکهای پیشرفته زیستشناسی مصنوعی، به تولید لاستیک طبیعی با کیفیت و پایدار پرداخته است. فناوری پیشرفته بیوفلوئوراسیون BioHalo، جایگزینی سبزتر و پایدارتر برای روشهای فلوروشیمی متداول ارائه میدهد. Syngens نیز با استفاده از هوش مصنوعی، رویکردی نوآورانه برای طراحی DNA بهمنظور تسریع در انتقال به آیندهای پایدار اتخاذ کرده است.
ویدیوی کامل روز EIC x SYNBEE در YouTube در دسترس است. پروژه SYNBEE تا سال 2025 به فعالیت خود ادامه میدهد.
درباره کمپ بیوانفورماتیک
کمپ بیوانفورماتیک نام مجموعه جوانی است که با هدف توسعه علم بیوانفورماتیک تشکیل شده است. این مجموعه با تیم تحقیقاتی قوی و بهروزی که دارد، دورههای آموزشی هوشمندانهای طراحی میکند تا بتواند در گسترش علم بیوانفورماتیک قدم بردارد. در همین راستا کمپ بیوانفورماتیک تاکنون بیش از هزاران نفر را به طور مستقیم و غیر مستقیم آموزش داده است. همچنین این کمپ با انجام پروژههای بیوانفورماتیکی در قالب “تیم پروژه کمپ بیوانفورماتیک” در تلاش است تا در پیشرفت پروژههای بیوانفورماتیکی کشور سهیم باشد.
نوشته های بیشتر از کمپ بیوانفورماتیک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.